Home Fietsvakantieverhalen van Valentijn van den Berg Home

 

 

2011 - Fietsen in het zuidwesten van de VS: inleiding
 

 

 

Vooraf:

Met de trein naar Schiphol NS, en vandaar fietsend naar Badhoevedorp. We hebben overnacht in Hotel Herbergh Badhoevedorp. Een prima plek om de volgende ochtend op de fiets naar Schiphol te gaan (5 km).

We vertrekken om 11:40 uur en vliegen met British Airways via London naar Phoenix (AZ); aankomst 17:15 uur, lokale tijd.

We kunnen vlot door de douane, de fietsen zijn er ook snel, maar overijverig luchthavenpersoneel heeft helaas weer eens de banden leeg laten lopen.

En band is moeilijk op te pompen (hebben we later vervangen door nieuwe binnenband). Kost ons wel een uur extra.

We fietsen vrij relaxed van het vliegveld naar Motel Econo Lodge in 40 minuten: het was moeilijker de uitgang van het vliegveld te vinden dan het motel...

 

De tocht:

De route die we door het zuidwesten van de VS hebben gefietst voerde ons vanaf Phoenix door een aantal bekende nationale parken, zoals Grand Canyon, Zion, Bryce en Capital Reef, maar ook door minder bekende, maar oh zo mooie andere parken. We zijn met de fiets tot Pueblo (Colorado) gereden. Van daaruit hebben we nog 2 dagen met een huurauto gereden tot Denver.

Per dag heb ik een kort verslag gemaakt, inclusief datum, afgelegde afstand en het hoogste punt van die dag. En uiteraard veel foto's!

We hebben in de staten Arizona, Utah en Colorado gefietst, en dit verslag is dan ook zo ingedeeld.

 

      Arizona

 

 

 

      Utah

 

 

 

      Colorado

 

 

 

      Algemene informatie

 

 

 

 

 

 

  Home