Massagepraktijk Valentijn

 

sport- en ontspanningsmassages en oefentherapie

 

 

 

Home

Waarom massage

Soorten behandelingen

Over Valentijn

Tarieven

Contact en afspraak

 

Waarom een massage

 

Lichaam en geest worden nog te vaak gezien als twee losse delen. Terwijl spanningen lichamelijke klachten ten gevolg kunnen hebben. Bij Massagepraktijk Valentijn is er aandacht voor beide. De vraag waar uw klachten vandaan komen staat centraal. Is het een blessure, een verkeerde houding of een stressvolle periode in uw leven?

Een (sport)massage kan bedoeld zijn om de spieren in een optimale conditie te brengen of te houden, zodat ze geschikt zijn om een (sport)prestatie te gaan leveren. We spreken dan van een stimulerende massage, die vaak bij sportmensen wordt toegepast.

Een massage kan ook als doel hebben vermoeidheidsverschijnselen als gevolg van lichamelijke inspanningen (bijvoorbeeld door sport of werk) te verminderen. De afvalstoffen die het gevolg zijn van de inspanning en die het vermoeide gevoel in de spieren geven, kunnen door een massage uit de spieren worden afgevoerd.

 

Een andere vorm is een ontspannende massage, die zowel voor niet-sporters als voor sporters heel geschikt is om de spieren weer in een ontspannen toestand terug te brengen. Bijvoorbeeld na een sportwedstrijd, maar ook na een stressvolle werkdag  of -week.