Massagepraktijk Valentijn

 

sport- en ontspanningsmassages en oefentherapie

 

 

 

Home

Waarom massage

Soorten behandelingen

Over Valentijn

Tarieven

Contact en afspraak

Soorten behandelingen

 

Bij Massagepraktijk Valentijn kunt u voor verschillende  behandelingen terecht:

   - sportmassages

   - ontspanningsmassages

   - blessurepreventie en -nazorg

   - (lage) rugpijnmassages

   - hoofdpijnmassages

   - massages voor hooggevoelige personen

   - massages voor (ex-)kankerpatiŽnten

   - triggerpointmassages

   - hersteloefeningen

   - oefentherapie

   - houdingscorrectie en oefeningen voor houdingsproblemen

   - rek- en ontspanningsoefeningen

   - ademhalingsoefeningen

   - voorlichting over sportverzorging

 

 

Sportmassages:
Iedereen die intensief sport weet dat je daar energie van krijgt, maar je kunt er ook vermoeide spieren van krijgen. Een sportmassage kan helpen de vermoeidheidsverschijnselen te verminderen. Het doel van de massage is de afvalstoffen die het gevolg zijn van de inspanning, af te voeren. Met een massage zijn uw spieren weer in optimale conditie te brengen om een sportprestatie te leveren.

Wanneer u een ernstige sportblessure heeft, wordt u bij Massagepraktijk Valentijn doorverwezen naar een (sport)fysiotherapeut of (sport)arts.

[ga naar boven]

 

 

Ontspanningsmassages:
Een andere vorm van massage is een ontspannende massage, die zowel voor niet-sporters als voor sporters heel geschikt is om de spieren weer in een ontspannen toestand terug te brengen. Bijvoorbeeld na een sportwedstrijd maar ook na een stressvolle werkdag of -week.

Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspant de spieren en bevordert de doorbloeding en verbetert de stofwisseling. Een ontspanningsmassage is een zachte manier van masseren waarbij je bewust wordt van spanningen in je lijf, of een verkeerde ademhaling of houding. Fysieke spanningen kunnen ook een psychische oorzaak hebben.

[ga naar boven]

 

 

Blessurepreventie en -nazorg:

Een belangrijk doel van een sportmasseur is het voorkůmen van (sport)blessures door een juiste verhouding tussen belastbaarheid (wat kan het lichaam van de sporter aan) en belasting (waarmee wordt de sporter geconfronteerd tijdens het sporten) te vinden.

Ook hierbij kan Massagepraktijk Valentijn behulpzaam zijn.

[ga naar boven]

 

 

Rugpijnmassages:

Rugproblemen zijn de meest voorkomende klachten in onze Westerse beschaving. Ongeveer 3/4 van de Nederlandse volwassenen heeft regelmatig last van zeurende of stekende rugklachten. De meeste van die klachten hebben te maken met stress, een verkeerde houding, een ongeluk of zwakke buik- en rugspieren.

Voor deze specifieke klachten bestaat een specifieke massagetechniek die veel posiotieve resultaten oplevert.

[ga naar boven]

 

 

Hoofdpijnmassages:

Heel veel Nederlanders (ruim 2 miljoen) hebben regelmatig te maken met een vorm van hoofdpijn; dat kan variŽren van een lichte hoofpijn tot zware migraine aanvallen die dagen kunnen duren. Dat zorgt er vaak voor dat ze niet goed kunnen functioneren in het dagelijks leven. Hoofdpijnmassage kan voor veel van deze mensen verbetering van de kwaliteit van leven betekenen.

Overigens is een klein deel (2%) van hoofdpijnklachten een gevolg van te veel pijnstillers, cafeÔne of alcohol.

[ga naar boven]

 

 

Massages voor HSP (Hoog Sensitief Persoon):

Een hoog sensitief persoon is iemand met een fijngevoelig zenuwstelsel; indrukken worden nauwkeuriger en uitgebreider verwerkt dan bij iemand die minder gevoelig is. Er worden subtielere nuances waargenomen; zien, voelen, horen, ruiken en proeven worden intenser beleefd dan door gemiddelde personen. Hoog sensitieve personen hebben eerder last van een teveel aan binnenkomende informatie, en hebben daardoor meer tijd en rust nodig om alles te verwerken.

Ongeveer 15 -20% van de mensen is hooggevoelig. Hooggevoeligheid is geen ziekte maar een eigenschap.

Gegeven deze eigenschap zijn er voor hooggeveolige personen massagetechnieken ontwikkeld waarbij zij zich bijzonder prettig voelen.

[ga naar boven]

 

 

Massages voor (ex-)kankerpatiŽnten:

Onderzoek heeft aangetoond dat voor de steeds groter wordende groep van (ex-)kankerpatiŽnten sport en bewegen zowel tijdens als na de ziekte het herstel bevordert; massages kunnen zowel plaatsvinden tijdens de ziekte als tijdens het herstel. Indien wenselijk kunnen massages aan huis plaatsvinden.

[ga naar boven]

 

 

Triggerpointmassages:
Triggerpointmassage is een vorm van pijnbestrijding. Spierknopen in overbelaste of geblesseerde spieren kunnen pijnklachten veroorzaken. Vaak voelt deze pijn als een diepe doordringende of stekende pijn. Triggerpointmassage is een massagetechniek die de pijn snel kan verlichten.

Het uiteindelijke doel van een triggerpointmassage behandeling is om zelf te leren hoe je de massage kunt uitvoeren en de pijn kunt wegnemen.

[ga naar boven]

 

 

Hersteloefeningen:

Na een sportblessure is het van groot belang om het spieruithoudingsvermogen en de spierkracht weer geleidelijk te vergroten. Zodat zo snel mogelijk de belastbaarheid weer op het oude niveua komt, en nieuwe blessures worden vermden.

Ook hierbij kan mijn massagepraktijk u van dienst zijn.

[ga naar boven]

 

 

Oefentherapie:
Een verkeerde houding of niet sterk genoeg ontwikkelde spieren kunnen voor klachten zorgen. Bij Massagepraktijk Valentijn wordt er grondig naar uw houding gekeken. Aandacht voor een goede houding en rekoefeningen kan u van uw klachten afhelpen.

Bij de oefeningen ligt het accent op het voorkomen van nieuwe klachten of blessures in de toekomst.

[ga naar boven]

 

 

Houdingscorrectie en oefeningen voor houdingsproblemen:

Veel klachten en blessures vinden hun oorsprong in een verkeerde houding tijdens het werk, thuis op de bank of tijdens het sporten.

Een scala aan tips en oefeningen zijn hiervoor beschikbaar; ik neem ze graag met u door!

[ga naar boven]

 

 

Rek- en ontspanningsoefeningen:

Voor en na elke sportbelasting is het van groot belang dat vooral spieren, maar ook pezen en banden, geleidelijk worden opgewarmd (warming-up), cq. geleidelijk weer terugkomen in hun onbelaste stand (cooling-down); ook hierbij kan ik u van dienst zijn en veel sportspecifieke oefeningen aanreiken.

[ga naar boven]

 

 

Ademhalingsoefeningen:
Veel mensen ademen op een verkeerde manier: te snel, te oppervlakkig of juist te diep. Een te snelle ademhaling kan je het gevoel geven dat je continue Ďtegen de wind in fietstí. Dat is vermoeiend en kan zelfs een chronisch vermoeid gevoel geven.
Een verkeerde ademhaling kan ook zorgen voor hartkloppingen, pijn in de schouder of nek, gejaagdheid en veel zuchten of gapen. Oefeningen die de ademhalingstechniek verbeteren, kunnen deze klachten verminderen.
[ga naar boven]

 

 

Voorlichting over sportverzorging:

Sporten is heerlijk als je het goed doet en weet waar je mee bezig bent. Hoe zorgt u dat uw spieren goed opgewarmd zijn voor de training? En welke rek- en strekoefeningen doet u na de training? En moet u juist voor of na de training eten en drinken? Met al uw vragen over gezond sporten kunt u terecht bij Massagepraktijk Valentijn.

[ga naar boven]