Home Fietsvakantieverhalen van Valentijn van den Berg Home
 

 

 

2002 - Toscane & UmbriŽ

 

Inleiding

In 1998 hebben we een fietstocht ondernomen van huis naar Florence (zie 1998: Van Wageningen naar Florence). We hebben toen aan het eind van die tocht nog wel Florence en Siena bezocht, maar hadden geen tijd meer om Toscane verder te verkennen.  We hebben onszelf toen beloofd dat ooit nog eens te doen. Dit jaar was het zover, en we hebben er meteen een stuk UmbriŽ bij aangeknoopt. Als je toch in de buurt bent...

                                         ^ naar Verona

We zijn met de Auto-Slaap Expres van de NS (rijdt dit jaar voor de laatste keer!) naar Verona gereden, om van daaruit met Trenitalia door te reizen naar Florence. 

Vanuit Florence zijn we begonnen aan een fietstocht van vier weken die ons langs vele bekende culturele hoogtepunten in Toscane en UmbriŽ voerde. Tussen al die cultuur leiden, soms drukke, soms rustige weggetjes je steeds weer door een prachtige natuur.

De gefietste routes komen voor het merendeel uit het boekje "Fietsen in Toscane en UmbriŽ" van Luc Oteman, voor een deel hebben we zelf onze weg gezocht en gevonden.

 

             

 

 

 

In Toscane hebben we o.m. San Gimignano, Volterra, Pisa, Lucca, Vinci en Siena bezocht. Aan het Lago di Bolsena (in de provincie Lazio) hebben we enkele rustdagen genomen.

In UmbriŽ hebben we o.a. Orvieto, Todi, Spoleto, Assisi  en Gubbio bekeken. Ook Verona hebben we uitgebreid bekeken.

 

De slaapplaatsen in de Auto-Slaap Expres hebben we zoals gebruikelijk bij de Fietsvakantiewinkel in Woerden gereserveerd.

Het verhaal is opgesplitst in de delen:

Toscane Home
 

UmbriŽ

 

algemene informatie

 

bijgewerkt: 25-nov-2022